08. 02. 2024

Recyklujte zimu i bez sněhu na Resorting Games

I třídění odpadu může být zábava

Zažijte vytříděnou zábavu na českých horách. Pokud plánujete cestu za sněhem, tak vězte, že na Černé hoře v Krkonoších je ho ještě dostatek. Právě tam můžete 16.-17. března letos naposledy zažít Resorting Games. V sobotu a v neděli můžete hrát nejen o originální dřevěné medaile i celodenní skipas.

Jak vyhrát celodenní skipas

Pokud se chystáte trávit jarní prázdniny na horách, vydejte se o posledním zimním víkendu na Resorting Games. Na Černé hoře můžete kombinovat lyžování, toulky přírodou i recyklované sporty o výhry, 16. a 17. března 2024.

Náš modrý stánek Třídíme na sněhu najdete u horní stanice kabinkové lanovky, a to od 9 do 16 hodin. Dozvíte se tam nejen cenné informace o třídění odpadu, ale také se můžete zúčastnit hned několika recyklovaných disciplín. Děti za splnění úkolu ocení dřevěné medaile a dospělí praktické outdoorové dárky za správně zodpovězený kvíz.

Na Resorting Games můžete soutěžit kromě dřevěných medailí i o celodenní skipas. Těšit se také můžete na miniturnaje v jednotlivých disciplínách, které probíhají každý den v 10:00, 12:00 a 14:00. V celém resortu navíc najdete umístěny barevné třikoše, které slouží k třídění odpadu. Zároveň na nich najdete QR kód, pomocí kterého se můžete zapojit do QR soutěže. A výhry opravdu stojí za to! Získat můžete poukazy v hodnotě 5 000 Kč na využití služeb ve vybraných resortech a poukazy v hodnotě 2 000 Kč na sportovní vybavení v Decathlonu.

Čtyři recyklované disciplíny nejen na horách

Jednou z disciplín Resorting Games je slalom na snowskatu, který je vyrobený z recyklovaných materiálů. Dalšími disciplínami, které si na Resorting Games můžete vyzkoušet, jsou slalom na lyžích mezi kužely, hokej a biatlon. Zkuste se trefit koulí do biatlonového terče nebo pukem sestřelit plastové láhve a odměna je vaše!

Tak jako tak, pokud se do hor nechystáte,  není to překážkou v tom užít si pořádnou porci vytříděné zábavy i bez sněhu. Stačí popustit uzdu fantazii, zapojit kreativitu, a i vy si doma můžete zahrát naše recyklované sporty Resorting Games.

Vytvořit vlastní biatlon zvládne každý. Potřebujete jen několik koulí, které si můžete vyrobit například z papíru a samozřejmě terč. K tomu vám může posloužit staré prkno nebo kus kartonu. 

V případě slalomu jednoduše vyměníte snowskate za skateboard či mini penny board. Jako překážky vám skvěle poslouží třeba staré plastové barely nebo kbelíky. Fantazii se zkrátka meze nekladou.

Pro recyklovaný hokej můžete využít cokoliv, co zrovna doma najdete. Nezáleží na tom, jestli máte florbalovou hokejku a tenisák nebo si doma vyrobíte provizorní hokejku třeba z násady od smetáku a místo míčku použijete kuličku papíru. A pokud jste nadšení kutilové a nezaleknete se žádné výzvy, můžete si vyrobit i lyže na suché použití. Spoustu inspirace jistě najdete v hobby marketu nebo konečně můžete využít staré desky, které vám doma leží ladem. Nemusíte tak zoufat, že se letošní zima nepovedla, zkrátka ji recyklujte po svém!